REAMPING DEL BAIX: MILLORA INQÜESTIONABLE (català/español)

Lluís Molina/ maig 18, 2017/ Gravació Disc

Reamping del baix: millora inqüestionable

Diumenge 14 de maig, vam fer el reamping del baix (com a part de la preparació del disc) a la “peixera” (saleta aïllada i insonoritzada, especial per la gravació de veus i reampings) de l’estudi NOU CANT del meu amic Joan Moliner.
La gravació del baix es va fer directament per linia d’entrada cap al Mac. Teniem un so net del baix del Miki Santamaria, que ja quedava prou bé, però ens semblava que era necessari passar el senyal per un ampli (un Fender BassMan 100), re-gravant totes les pistes del baix.
El material escollit pel Joan han estat dos micros de característiques semblants, però amb caràcter prou diferenciat com per tenir dues alternatives clares a l’hora de les mescles.
A una separació d’aproximadament 50cm Joan ha col·locat un AKG C414, que és micròfon de condensador de gran diafragma, que obté un so espectacular de qualsevol instrument. I practicament a tocar de la reixeta de l’ampli (separat tan sols uns 3cm) un micròfon dinàmic Shure Beta 52A, molt ben valorat per la seva versatilitat.
Puc concloure què, després de treballar l’equalització i compressió, mitjançant els pedals d’efectes per on havíem fet passar el senyal abans d’entrar a l’ampli, s’ha aconseguit un resultat excepcional.
No imaginavem pas què el baix millorés tant com ho ha fet. Diumenge productiu al màxim. Felicitats Joan!.

Reamping del bajo: mejora incuestionable

El domingo 14 de mayo de 2017, hicimos el reamping del bajo (como parte de la preparación del disco) en la “pecera” (salita aislada e insonorizada)
especial para la grabación de voces y reampings) del estudio Nou Cant de mi amigo Joan Moliner.
La grabación del bajo se hizo directamente por linia de entrada al MAC. Teníamos un sonido limpio del bajo de Miki Santamaría, que ya quedaba bastante bien, pero nos parecía que era necesario pasar la señal por un ampli (un Fender BassMan 100), re-grabando todas las pistas del bajo. El material escogido por Joan han sido dos micrófonos de características similares, pero con un caracter suficientemente diferenciado como para tener dos alternativas claras a la hora de las mezclas. A una separación de aproximadamente 50cmm, Joan ha colocado un AKG C414, que es un micro de condensador de gran diafragma, que obtiene un sonido espectacular de cualquier instrumento. Y practicamente a tocar con la rejilla del ampli (separado solo por 3cm) ha puesto un micro dinámico Shure Beta 52A, muy bien valorado por su versatibilidad. Puedo concluir que, después de trabajar la ecualización y compresión, mediante los pedales de efectos por donde habíamos hecho pasar la señal antes de entrar en el ampli, se ha conseguido un resultado excepcional. No imaginábamos que el bajo mejorara tanto como lo ha hecho. Domingo productivo al máximo. Felicidades Joan!.

Share this Post